2011. augusztus 18., csütörtök

Újabb élmények

Újabb felfedezést kell közölnöm veletek: itt a Budapesten megszokott galambok helyett sirályok vannak a városban "háziállat" gyanánt. Fehérek, kecsesek és gyönyörűek. Itt mászkálnak mindenhol és ennivalót keresnek.

Tegnap átmentünk komppal az öböl másik oldalára, Davenportba. Ez egy félsziget az Aucklandi-öbölben, ahová rendszeresen jár a komp Auckland Central-ból, illetve autóval is át lehet menni (ami nekünk még nincs, de bringát vittünk). Davenport nagyon szép, homokos partokkal, szépen ápolt zöld fűvel, fákkal, pálmákkal, sirályokkal és rengeteg vitorlással. Az egész olyan, mintha valami giccses amerikai filmsorozat helyszíne lenne a környék. Gondoltam is, de jó lenne itt egy házacska, persze biztos aranyárban mérik...
Egy dolgot azonban még bringázás közben sem szabad elfelejteni: baloldali közlekedés van, azaz először jobbra majd balra néz, csak aztán megy át, különben kivasalják. Majd megszokjuk.

A hideg enyhült valamelyest, legalábbis ami a nappalokat illeti, az esték változatlanul fogvacogtatóak. A napsütés nagyon jó hatással van a lelkiállapotunkra és az arcszínünkre is. Persze lassan vigyázni kell az itteni nappal, az ózonlyuk közel van, muszáj védekezni.

Ma ismét voltunk a központban intézkedni, mert hétvégén autópiacra megyünk, így fel akartunk némileg készülni és hoztunk a postáról az átíráshoz szükséges nyomtatványokat. Itt úgy működik a dolog, hogy a postán vannak a szükséges nyomtatványok (kétféle), egyiket feladja az eladó, másikat a vevő (utóbbit az eladóval alá kell íratni), csak a vevőéért kell fizetni. Ezzel kész is az egész hivatalos "procedúra", miénk az autó. Ez az elmélet, hétvégén jön a gyakorlat.

A kételyek eloszlatása érdekében közlöm: mindent lehet kapni amit Mo-on (talán a túrórudi a kivétel, lehet hogy fog még más is az eszünkbe jutni), tejföl, erőspista, pirospaprika, azaz az összes hungarikum itt is megvan. Nem is beszélve a nemzetközi márkákról: francia és holland sajtok, nutella, nesquik kakaó, kinder csoki, olasz barilla tészta, baguette, stb. stb. Persze ezeket nyilván nem mindenhol lehet kapni az országban, itt Aucklandben a szupermarketben találtunk mindent (pirospaprikát pedig szállásadónk konyhaszekrényében). Egyébként minden ugyanolyan ízű mint otthon (az aucklandi csapvíz is jó ízű), így ha Mo-on finomat főzöl, itt is finomat fogsz főzni. Mi minden este főzünk, így összehasonlítottuk az ízeket a Mo-ival. Ami más az a kenyér, itt főleg csomagolt van, de pékségben találtunk már finomakat és amúgy sem kell annyi kenyeret enni :)

Ma Balázsnak volt egy telefonos interjúja, reméljük behívják személyes interjúra is. Ez egy biztató kezdet, ahhoz képest, hogy még csak néhány állást pályázott eddig meg.

Végül néhány lazító kép Davenportról és az oda vezető útról:

Auckland kompkikötője:

Mi a kompon:
Auckland a kompról:
Davenport:






Mexikói barátunk, Salvador alkotása:


2 megjegyzés:

  1. Látszik, hogy Yucatán a srác... Tetkónak is elmenne!

    VálaszTörlés
  2. tényleg Yucatán! :) egyébként kicsit bolondos, látszik a mintáin.

    VálaszTörlés