2011. augusztus 17., szerda

Megérkezés

A Mayflower helyett a Jetstar hozott minket az új világunkba. Remélem a túlélési arány is egy kicsit más lesz, az előbbiek háromnegyede ugyanis nem élte meg tavaszt, Thanksgiving ide vagy oda. Még nem jelentkezett a "tíz perce vagyunk itt és még mindíg nincsen munkánk" pánik, de néha mocorog valami.


Vasárnap érkeztünk, 14-én. A határátlépést sikerült megvalósítani, úgyhogy semmit nem vettek el tőlünk. Tulajdonképpen még extra szolgáltatást is kaptunk, lemosták a bakancsainakat! Gabi egy fél napig sikálta, mielőtt elpakoltuk, ehhez képest a vámos bácsi, 5 perc alatt fényesre fertőtlenítette. Gondoltam, jövünk máskor is, de közölte, hogy legközelebb 400NZD lesz, szóval nem. A vám miatt amúgy egy kicsit aggódtunk, de csak ez a bakancs dolog volt, meg megkérdezték hoztunk-e pornót. (nem tudom, hogy a nemleges válasz csalódást vagy elégdettséget váltott-e ki.)

Lakhatás: kezdésnek, úgy gondoltuk, hogy egy homestay nevű dolgot vállalunk be, méghozzá a help exchange keretében. A homestay amolyan apartman szolgáltatás családoknál. Egy-egy szobát és ellátást adnak ki. A HelpX, pedig egy website, ahol olyan hirdetéseket lehet találni, ahol ezt a szolgáltatást némi házimunka fejében is adják. Azért választottuk a homestayt, mert nem akartunk egy hotelben kezdeni, ahol tulajdonképpen nem fogunk másokkal találkozni, mint hasonló sorstársakkal és szállodai alkalmazottakal és nem utolsó sorban azért, mert szeretnénk spórolni. Valahogy úgy érzem, hogy a szociális háló kulcsfontosságú, a beilleszkedésben és ezért egy családnál lakni, sokkal többel kecsegtet, mint egy szállodában.

A mi szállásunk Glen Edenben van, egy néni ad ki szobákat. Jelenleg egy német informatikus sráccal, egy mexikói fiatal szakáccsal, egy szaudi és egy kínai diákkal lakunk együtt. Nagyon rendesek mind, természetesen a mexikói srác a leghangosabb, de a kínai lány is nagyon kommunikatív! A HelpX időközben hozásegített minket az emancipált társadalom álomképéhez, ugyanis tegnap Gabi fát vágott, mialatt én főztem és takarítottam a konyhában. A társadalomjobbítás mellett ennek az az oka, hogy a vállműtétem, mely során az egyik izmom, ínszallagok, valamint némi porc visszakerült a helyére, kiválóan sikerült, de favágással még nem lehet edzeni.

Az elmúlt két napban azért sikerült intézkedni is némileg: van bankkártyánk, telefonunk (úgy alakult, hogy két külön szolgáltatónál, erről majd talán egy másik posztban), postafiókunk, kértünk adószámot és voltunk az OMEGA-nál, ezekről majd egy kicsit késöbb ...
Ezen a képen pedig Gabi látható favágás előtt a másik képet pedig én csináltam főzés közben:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése