2011. augusztus 10., szerda

Készülődés - indulás!

Elhagytuk az albérletet, minden cuccunkat becsomagoltuk. Holnap indulunk. Kezd valósággá válni az egész. Nehéz volt elképzelni ezt a pillanatot másfél évvel ezelőtt, mikor elkezdtük az egész pörgést.
Az előző hetet a barátoktól és a családtól való búcsúzással töltöttük. Ez elég kemény hét volt, legalábbis engem megviselt. Mikor jöttök megint? - kérdezi mindenki, amire én csak a vállamat vonogatom, hogy ha a Delphoi jósda lennék, akkor tudnám talán megmondani. Egyetlen dolog biztos eddig számunkra: Budapest - Amszterdam - Szingapúr - Auckland.


Amíg közvetlenül a vízum kézhezvétele utáni időszakban számba vettük a teendőket, elintéznivalókat, addig nem is tudatosult bennem igazán, hogy az utolsó időszak mennyire nehéz is lesz. Egy ilyen döntéshez nagyon nagy elszántság és még nagyobb rugalmasság kell, hiszen egy egész életet kell hirtelen 18000 km távolságba deponálni.

Ez továbbá nagy szervezőmunkát igényel, gondolni kell minden részletre: hogyan fogunk autót venni és jogosítványt szerezni, lakást bérelni, munkát keresni, bankkártyát kiváltani, telefont venni, pénzt utalni, etc. Ezeket mind számba véve készítettünk egy ütemtervet és rengeteget kutattunk a neten. Ezt mindenkinek ajánlom, mielőtt elindulna bárhová.

Néhány héttel ezelőtt az interneten bankszámlát nyitottunk a kiwi National Banknál, ahol ez internetes ügyintézéssel pár perc alatt megtehető. Azóta fel is hívtak minket a banktól, hogy a bankkártyáink már itt-és-itt várnak minket, egyébként pedig hogy haladunk a készülődéssel és tudnak-e valamit segíteni. Igazán üdítően hatott ez a hozzáállás azután, hogy egy magyar bankban három, rugalmasságukat tesztelő kérdésünkre nem-nem-és nem volt a válasz.

Autóvásárlás terén Balázs hegemóniát élvez és egyfolytában az utcán illetve az internetes adok-veszek oldal kiwi verzióján mutogatja a lehetséges modelleket és évjáratokat. (Semmilyen különbséget nem látok az opciók között, de pssszt...) Folyt. köv.

Holnap indulás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése