2011. október 14., péntek

Coromandel félsziget

Múlt hétvégén a Coromandel félszigeten múlattuk az időt, ami jellegzetesen helyi szokás, ugyanis itt Waikatoban sokan járnak oda nyaralni és persze karácsonykor strandolni.

Az egész sziget egy nagy erdőség, kivéve a tengerpartokat természetesen, amik gyönyörű strandok formájában nyűgözik le az arra járókat. Mi ezúttal a strandok helyett az erdőbe vettettük bele magunkat. A terület vulkanikus (mint majdnem minden Új-Zélandon), ez meg is látszik a domborzaton. Mindenfelé kimagasodó csúcsok, sziklák és meredélyek. A terep rendkívül nehezen járható, köves, sziklás, természetesen minden vizes (mint mindig Új-Zélandon), ettől nagyon csúszik és sáros. Még jó, hogy bakancsban mentünk...

Tehát bele is vágtunk egy 6 órás túrába, amivel egy Pinnacles nevű sziklát másztunk meg, ami a Kauaeranga völgyben van, persze előtte még három hegyen át kellett jönni. A Coromandel Forest Park bejáratánál kis központ található, ahol kedves munkatársnő igazítja útba a készületlen turistákat. Itt két dollárért turistatérképet is lehet vásárolni.

A túra végig kulturáltan ki van táblázva, a folyón átvezető függőhidak pedig igazán nagy élményt jelentettek. Aki több napos kalandra vágyik ezen a részen, az kint is tud aludni, ugyanis a parkban több hut (kunyhó) is várja a fáradt túrázókat kb. 15 dolláros árakon.
Vizet vigyetek!

Jöjjenek a képek, hogy meggyőzzek mindenkit, ez tényleg gyönyörű.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése